Avustukset toimintaan ja palkkaukseen

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki)

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

SFL on mielellään jäsenseurojensa tukena seuratukihakemuksen ideoinnissa (toiminnanjohtaja@frisbeegolfliitto.fi). 

Lisätietoja seuratuesta OKM:n sivuilta: https://okm.fi/-/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-

Erityisavustukset lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet useana vuotena avustuksia lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan. Avustuksella pyritään opetus- ja kulttuuriministeriön asettamien tavoitteiden mukaisesti lisäämään lasten ja nuorten tasapuolisia harrastusmahdollisuuksia. Toiminnalta edellytetään sisällöllistä laadukkuutta, säännöllistä viikoittaista ja lukuvuotista toteutusta sekä kaikille avointa ja tasapuolista osallistumismahdollisuutta. 

Lisätietoja Aluehallintoviraston AVI-avustukset-sivulta: https://aviavustukset.fi/hakeminen/avustusmuodot/lasten-ja-nuorten-paikallinen-harrastustoiminta/

Kesätyöseteli

Kesäseteli tai kesätyöseteli on kaupungin tai muun kunnan myöntämä noin 350–450 euron arvoinen avustus, jonka ideana on helpottaa nuorten työllistymistä ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin. Kunta korvaa työnantajalle työntekijän palkasta setelin arvon verran.

Lisätietoja kesätyöseteli-mahdollisuuksista voi tiedustella omasta kunnasta tai kaupungista.

Yritysten tuki

Junioritoiminnan rahoittamisen voi pyrkiä myös etsimään yritysyhteistyökumppaneita.

Kannattaa myös pitää silmällä esimerkiksi yritysten kesätyökampanjoita, kuten OP:n Kesäduuni -kampanjaa (https://www.op.fi/kesaduuniopnpiikkiin).

Aluejärjestöt

OKM on myöntänyt monena vuotena liikunnan aluejärjestöille erityisavustusta, jonka tarkoituksena on työllistää nuoria kesätöihin alueen urheiluseuroihin. Aluejärjestöt vastaavat avustuksen edelleen jakamisesta alueensa seuroille. 

Lisätietoja aiheesta voi kysyä omalta liikunnan aluejärjestöltä: https://www.liikunnanaluejarjestot.fi/liikunnan-aluejarjestot/