Kategoriat
Harkkapankki Pelit, leikit ja haasteet Puttiharjoitteet Puttipelit Tekniikkaharjoitteet Yleinen

Puttipressa 2.0

Suosikki puttipeli – nyt uusilla variaatioilla: Amatööri- ja pro-kisa, kannustamisen parantaminen ja valkun ottaminen mukaan.

Älä kokeile tätä kotona harkoissa ennen kuin hallitset Puttipressan. Tästä voit saada neljä hyvää lisämaustetta tähän kaiken ikäisille sopivaan puttipeliin.

Amatööri- ja prokisa:

Harkkojen kestohaaste on saada motivoivia harjoitteita ja kisoja hyvin eritasoisille treenaajille. Tässä yksi toimiva tapa: pyydä osallistujia jakautumaan pro- ja amatöörisarjaan. Jokainen saa valita sarjansa itse. Amatöörit puttaavat aina lähemmältä paikalta, pro:t kauemmalta. Muuten pelataan normaalisti, eri sarjalaiset sekaisin. Eli yhdellä puttikierroksella joka puttipaikalla voi olla vastakkain kaksi amatööriä, kaksi pro:ta tai amatööri ja pro. Lopuksi oman sarjansa “ylimpänä” oleva voittaa sarjansa.

Puhdas sarja

Jos parin molemmat pelaajat puttaavat kaikki 3 kiekkoa koriin, he huutavat “Puhdas!”. Tällöin kaikki muut parit (lukuunottamatta muita puhtaan sarjan putanneita) tekevät esim. 5 punnerrusta. Puhtaan sarjan putannut pari ratkaisee paremmuutensa vielä KPS:llä normaaliin tapaan.

Valmentaja mukaan

Valmentajakin voi osallistua puttipressaan. Hyvä tasoitus on, että valmentajalla on 3 kiekon sijaan käytössä vain 2 kiekkoa.

Harkkaputti vai kisaputti?

Välillä on ok pitää puttiharjoituksessa nopeampi rytmi, jolloin jokainen voi putata 3 kiekkoaan peräkkäin. Toisinaan on kuitenkin tärkeää harjoitella puttaamista kisatilanteessa. Sitä varten pari puttaa puttinsa vuorotellen ja ohjeissa painotetaan kunnon rauhallista keskittymistä puttiin.